Over hypnose en hypnotherapie hebben we vaak heel veel vragen voordat we overgaan naar de eerste stap.
Hieronder vindt u een selectie uit de meest gestelde vragen.

Hypnose is niet zozeer een kwestie van voelen, maar van ervaren. Tijdens een hypnosesessie ervaar je een diepe kalmte en ontspanning die je hele wezen doordringt. Deze ontspanning kan een gevoel van rust en welzijn bevorderen, waardoor je je comfortabel en op je gemak voelt tijdens de sessie

In hypnose val je niet in slaap zoals je normaal gesproken zou doen voordat je naar bed gaat. In plaats daarvan bevind je je in een staat van diepe ontspanning en verhoogde focus, vergelijkbaar met wanneer je helemaal opgaat in een boek of film. Je blijft alert en bewust van je omgeving, maar tegelijkertijd ontspannen en open voor suggesties die tijdens de hypnosesessie worden gegeven

Hypnose verwijst naar de staat van diepe ontspanning en verhoogde focus waarin een persoon zich bevindt tijdens een hypnosesessie. Hypnotherapie daarentegen is het gebruik van hypnose als therapeutisch instrument om verschillende doelen te bereiken, zoals gedragsverandering, stressvermindering, en het aanpakken van psychologische of emotionele problemen. Met andere woorden, hypnose is de staat waarin iemand zich bevindt tijdens de therapie, terwijl hypnotherapie de praktijk is van het gebruik van hypnose als een vorm van therapie.

Hypnose wordt soms als eng ervaren vanwege de vele misvattingen die erover bestaan. In werkelijkheid is hypnose echter een natuurlijke en ontspannende staat waarin iemand zich bevindt. Het is belangrijk om te begrijpen dat hypnose niet betekent dat iemand de controle verliest of manipuleerbaar wordt. In plaats daarvan kan hypnose worden gebruikt om positieve veranderingen te bevorderen, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van zelfvertrouwen en het aanpakken van verschillende problemen.

Nee, het is niet mogelijk om tegen je wil in gehypnotiseerd te worden. Hypnose vereist een zekere mate van samenwerking en openheid van de persoon die wordt gehypnotiseerd. Als je niet wilt worden gehypnotiseerd, kun je dit weerstaan en blijven controle houden over je gedachten en acties.

Niet iedereen is even ontvankelijk voor hypnose, maar de meeste mensen kunnen wel worden gehypnotiseerd. Het vermogen om gehypnotiseerd te worden hangt af van verschillende factoren, waaronder de bereidheid van de persoon, de mate van ontspanning en concentratie, en de kwaliteit van de hypnosebegeleiding.

Tijdens hypnosesessies werk ik altijd één-op-één, omdat ik alle externe factoren die invloed kunnen hebben op het onderbewustzijn wil elimineren. Dit zorgt voor een optimale focus en maximale effectiviteit van de sessie. Bij de intake kan in overleg worden besloten of er iemand aanwezig mag zijn. Bij sessies met kinderen zijn in ieder geval één of beide ouders aanwezig, vooral tijdens de intake

Hoewel hypnose effectief kan zijn voor veel mensen, varieert de respons van persoon tot persoon. Succes hangt af van verschillende factoren, waaronder de bereidheid van de persoon om hypnose te ondergaan, de kwaliteit van de hypnotherapeut en de aard van het probleem dat wordt behandeld. In sommige gevallen kan aanvullende therapie nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Hypnotherapie omvat het gebruik van hypnotische technieken om het onderbewustzijn van een persoon te bereiken en positieve veranderingen te bevorderen. Tijdens een typische sessie zal de hypnotherapeut de cliënt begeleiden naar een ontspannen staat van bewustzijn, vergelijkbaar met dagdromen. Vervolgens worden suggesties gegeven om gewenste gedragsveranderingen of mentale processen te bevorderen. Deze suggesties kunnen variëren afhankelijk van het specifieke doel van de therapie, zoals stoppen met roken, het verminderen van angst of het verbeteren van zelfvertrouwen. Hypnotherapie kan ook worden aangevuld met andere therapeutische benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie, om een ​​holistische aanpak te bieden.

Nee, het is niet mogelijk om voor altijd in hypnose te blijven hangen. Hypnose is een natuurlijke staat van bewustzijn die vergelijkbaar is met dagdromen, en het onderbewustzijn zal altijd terugkeren naar een normale staat van bewustzijn wanneer de hypnotherapiesessie eindigt of wanneer de hypnotherapeut de suggestie geeft om uit hypnose te komen. In zeldzame gevallen kan iemand zich zo ontspannen voelen dat ze in slaap vallen tijdens hypnose, maar zelfs in dat geval zal de persoon na verloop van tijd vanzelf ontwaken.

Niet iedereen gaat naar een hypnotherapeut omdat er nog steeds veel misvattingen en stereotypen bestaan over hypnose. Mensen kunnen terughoudend zijn vanwege angst voor verlies van controle, misvattingen over hypnose die zijn afgeleid van entertainment of gebrek aan begrip over hoe hypnotherapie werkt. Bovendien zijn sommige mensen misschien niet op de hoogte van de brede scala aan problemen die met hypnotherapie kunnen worden behandeld, en zoeken ze mogelijk geen hulp bij een hypnotherapeut.

Het tijdsbestek waarin u resultaten zult merken of zien, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard van het probleem, uw individuele respons op hypnotherapie en de frequentie van de sessies. Sommige mensen ervaren al na enkele sessies positieve veranderingen, terwijl anderen mogelijk wat meer tijd nodig hebben. Uw hypnotherapeut kan u adviseren over de verwachte duur van de behandeling op basis van uw specifieke situatie.

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen!
Tijdens het intakegesprek voor de hypnosesessie is er ruimte om al uw vragen te beantwoorden.
Uw comfort en begrip zijn belangrijk voor ons, dus we zorgen ervoor dat u volledig voorbereid bent op de behandeling

Scroll al inicio